Wydarzenia

Wydarzenia

Kobieta i Wino 26.08.2022

Menu:

Przystawka
Tortellini z borowikiem / biała rzodkiew kiszona / oliwa pietruszkowa / liście nasturcji / piana z kopru włoskiego / gąbka jadalna z chili

Zupa
Zupa serowa / kluseczki ze szpinaku i wędzonego twarogu / chips z Grana Padano / oliwa szczypiorkowa / ziemia jadalna

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa sous vide / soczewica Beluga z demi glace i tymiankiem / kalafior palony na wędzonym maśle / tapioca truflowa / sos z kurek i tymianku

Deser
Tequila złota / gruszka / cytryna / porzeczka czarna / tapioca

+ 4 kieliszki wina 159 zł/os.

Rezerwacje pod numerem telefonu 730-121-131

Liczba miejsc ograniczona


Kobieta i Wino 29.07.2022

Menu:

Przystawka
Kluseczki / pomidor malinowy / Pesto bazyliowe z czosnkiem i oliwą / mozarella marynowana / kruszonka z orzechów arachidowych / konfitura z gruszek, pora i sera blue / pieczywo grillowane

Zupa
Cappuccino z portobello / szynka parmeńska grillowana / tapiocca truflowa / ziemia jadalna z chili

Danie główne
Okoń morski / gratien z młodej cukinii i suszonych pomidorów / puree z wędzonego selera i szczypiorku / risotto z miętą i mascarpone / sos z nasion chia i białego wina

Deser
Beza / banan / czekolada / mascarpone / borówki / lody

+ 4 lampki wina 139 zł/os.

Rezerwacje pod numerem telefonu 730-121-131

Liczba miejsc ograniczona


Kolacja u Jack’a 22.07.2022

Menu:

Przystawka
Carpaccio wołowe / pomidorki pieczone / kapary prażone / Grana Padano / oliwa rozmarynowa / orzechy sosnowe / rukola / puree z pieczonej pietruszki oraz Whisky Gentleman / pieczywo

Zupa
Chowder z kurek / lasagne z grillowanym bekonem / puree z ziemniaka z wasabi / piana Whisky Fire

Danie główne
Stek z rostbefu grillowany / ziemniak młody z chutney śliwkowym /puree z topinamburu / marchew palona / sos z szalotki i gorczycy i Whisky Honey

Deser
Szarlotka w słoiku / lody / kawior z pomarańczy / dym rozmarynowy / piana Whisky Apple

+ shoty/drinki 159 zł/os.

Rezerwacje pod numerem telefonu 730-121-131

Liczba miejsc ograniczona


Kolacja u Jack’a 25.06.2022

Kolacja u Jack’a. Pierwsza odsłona kolacji degustacyjnej z whisky set menu (przystawka, zupa, danie główne i deser) + shoty/drinki.

Menu:

Przystawka
Tatar z wołowiny / żółtko plastyczne / kurki marynowane / majonez Whisky Tennessee / cebulka grillowana / pieczywo

Zupa
Żurek / szarpana wieprzowina / ziemniak z chrzanem / jajko gotowane / piana Whisky Apple

Danie główne
Stek z antrykotu grillowany / ziemniak confit / warzywa grillowane / sos pieprzowy Whisky Fire

Deser
Śliwka flambirowana Whisky Honey / lody / kruszonka / truskawka w czekoladzie / piana miętowa

+ shoty/drinki 159 zł/os.

Rezerwacje pod numerem telefonu 730-121-131

Liczba miejsc ograniczona


Kobieta i Wino 24.06.2022

Czwarta edycja kolacji degustacyjnej z winem.
Doborem wina zajmuje się sommelier: Zbigniew Ziemian.

Menu:

Przystawka
Pescaccio z tuńczyka/ mus z pietruszki i wasabi / kawior limonowy / listki nasturcji / oliwa koperkowa / grillowana focaccia

Zupa
Chowder z kurek / lasagne z cukinii / piana wędzona / kwiaty nasturcji / oliwa pietruszkowa

Danie główne
Kurczak zagrodowy sous vide / gratien z młodego ziemniaka / szparagi w sosie bur Blanc / puree z marchwi i tymianku / piana z białego wina

Deser
Czekolada belgijska / truskawka / gąbka jadalna / galaretka cappuccino / lody

+ dobrane wina 139 zł/os.

Rezerwacje pod numerem telefonu 730-121-131

Liczba miejsc ograniczona


Kobieta i Wino 27.05.2022

Zapraszamy na trzecią edycję spotkań degustacyjnych w Restauracji „Kanwa” z cyklu „Kobieta i Wino”.

Menu:

Przystawka
Polędwiczka wieprzowa sous vide / dym tymiankowy / puree topinambur / sos z prażonych orzechów / rzodkiewka kompresowana / listki nasturcji / oliwa z pietruszki

Zupa
Chłodnik ogórkowy a`la tzatziki / granita z pomarańczy / grillowana focaccia / pasta z siekanego jajka / szczypiorek / oliwa koperkowa

Danie główne
Sandacz / risotto z kalafiora / gratien z cukinii i tymianku / boczniaki panierowane / puree z pietruszki / tapioka truflowa / sos z szalotki i Prosecco

Deser
Granita miętowa / galaretka z rumu i kwiatów jadalnych / mięta palona / puder trzcinowy / mus rumowy z nadzieniem limonkowo-miętowym

+ dobrane wina 139 zł/os.

Rezerwacje pod numerem telefonu 730-121-131

Liczba miejsc ograniczona


Kobieta i Wino 29.04.2022

Zapraszamy na drugą edycję spotkań degustacyjnych w Restauracji „Kanwa” z cyklu „Kobieta i Wino”.

Menu:

Przystawka
Pierożki z buraka / mus z fety i mięty / piana z cydru / kawior z pomarańczy / oliwa szczypiorkowa / listki nasturcji / focaccia

Zupa
Krem z szparag / puder ziołowy / ser biały podwędzany / oliwa pietruszkowa

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa / puree z topinamburu / marchew w emulsji maślanej / tapioka truflowa / cebula palona / pianka koperkowa

Deser
Panna cotta / lody kokosowe / straciatella malinowa / kawior z owoców leśnych / mięta

+ dobrane wina 139 zł/os.

Rezerwacje pod numerem telefonu 730-121-131

Liczba miejsc ograniczona

NA MIEJSCU

NA WYNOS

NA DOWÓZ


ZAREZERWUJ STOLIK
ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE

ZAMÓW ONLINE